Zdravje

Zdravstveno dopolnilno zavarovanje – vse informacije na enem mestu

Včasih ljudje ne razumejo povsem, kaj pomeni zdravstveno dopolnilno zavarovanje. Pogosto se zgodi, da se prepozno zavedajo njegovega pomena. Ravno zato je dobro, da se o njem pozanimajo. Najboljša in hkrati tudi najhitrejša rešitev pa se nam prav ves čas ponuja kar na spletu, kjer so na enem mestu zbrane vse informacije o tej obliki zavarovanja. Poleg tega na istem mestu izvemo tudi, kaj pomeni obvezno zdravstveno zavarovanje. Še več. Splet nam ponuja tudi informacije o tem, ali imamo v povezavi z zavarovanji te vrste vse urejeno. Za to je poskrbel Zavod za zdravstveno zavarovanje v sodelovanju z vsemi zavarovalnicami. Tako ne smemo imeti prav nobenega izgovora, da ne vemo, kako je z našim dopolnilnim zavarovanjem. Če ga še nismo sklenili, potem je skrajni čas, da to uredimo. Pred tem pa se moramo seveda pozanimati, kaj vse nam prinaša in na katerem mestu ga je najbolje skleniti in tudi zakaj.

Čemu je zdravstveno dopolnilno zavarovanje sploh namenjeno?

Zdravstveno dopolnilno zavarovanje je namenjeno kritju razlike do polne cene določenih zdravstvenih storitev, za katere je povsem jasno in tudi znano, da jih obvezna oblika zdravstvenega zavarovanja ne krije. V praksi to pomeni, da mora oseba, ki nima sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, za večino zdravstvenih storitev doplačati povsem sama. Seveda je znano, da to lahko prinese izjemno visoke stroške. Ti pa lahko ogrozijo njihovo zdravje in tudi materialno stanje celotne družine.

Zdravstveno dopolnilno zavarovanje je namenjeno prav vsem osebam, ki imajo status zavarovane osebe, in sicer v obveznem zdravstvenem zavarovanju. Poleg tega veljajo tudi za zavezance za plačilo doplačil. Izjema pa so otroci, dijaki ter vsi študentje, ki še niso dopolnili 26. leta starosti.

Tovrstna oblika zavarovanja je v resnici nujna, če se želimo izogniti velikim stroškom, obenem pa ne želimo ogroziti tudi svojega zdravja, ki je za nas tako zelo pomembno.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *