Računalništvo

Zakaj potrebujemo gostovanje spletne strani?

Vsaka spletna stran potrebuje spletno gostovanje, ampak kaj točno to pomeni? Domena in gostovanje sta nujno potrebni, če želimo imeti delujočo spletno stran. Sama domena deluje podobno kot fizični naslov naše hiše, saj omogoča, da nas ljudje najdejo na spletu. Enako velja za gostovanje, ki omogoča, da naša spletna stran »živi« na internetu in je vedno dostopna vsakemu obiskovalcu.

Kaj lahko počnem s spletno stranjo?

Danes lahko spletno stran vzpostavimo brez predhodnega znanja HTML ali CSS. Na voljo imamo že narejene teme, ki jih samo zapolnimo z svojimi vsebinami in tako brez težav naredimo svojo prvo spletno stran. Če imamo spletno gostovanje lahko naredimo svojo prvo spletno stran s katero lahko:

Postavimo spletno trgovino

Izdelava trgovine za naše produkte in storitve nam bo pomagala, da nas bodo potencialne stranke hitreje našle.

Izdelam spletno stran za naše podjetje

Danes potrebuje vsako podjetje svojo spletno stran, saj tako izgledamo bolj profesionalni.

Objavimo blog in vsebino

Če želimo objaviti svoj lastni blog nam bo spletno gostovanje in izdelava strani pomagala, da smo v kontaktu z vsemi svojimi sledilci.

Kam postavim spletno stran?

Da bi naša spletna stran sploh lahko obstajala potrebujemo gostovanje strani in seveda domeno. Domena bo delovala kot naš internetni naslov »www.mojaspletnastran.com«. Izbrati bomo morali ime in končnico. Lahko se zgodi, da je ime že zasedeno zato moramo dobro premisliti in previdno izbrati bodoče ime naše domene.

Ko smo si izbrali domeno je čas za spletno gostovanje. Večina ponudnikov gostovanja nam bo omogočila, da domeno kupimo pri njih in nam tako prihranili čas z iskanjem ponudnika domene. Lahko si izbiramo izmed več načinov gostovanja izmed katerih poznamo: VPS, deljeno, namensko in v oblaku.

VPS gostovanje:

Najbolj popularno pri majhnih in srednje velikih podjetjih, VPS strežniki se lahko popolnoma prilagodijo našim poslovnim potrebam.

Deljeno gostovanje:

Najboljši način gostovanja za začetnike. Pri takem gostovanju si strežnik delimo (za zanemarljiv strošek) z drugimi lastniki spletnih strani.

Namensko gostovanje:

Visoko zmogljivi strežniki, ki so mišljeni za največje obremenitve. Tako gostovanje potrebujejo velika podjetja, ki imajo veliko obiska njihovih spletnih strani.

Gostovanje v oblaku:

Je spletno gostovanje, ki omogoča, da se obremenitev razpodeli po različnih strežnikih. Gostovanje v oblaku je primerno za velike projekte in veliko obiska naših spletnih strani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *