Računalništvo

Preveri domeno, da ne bo nepotrebnih težav

Skorajda vsi vemo, da je domena unikatni spletni naslov. Preko njega lahko uporabniki spleta dostopajo do spletnih strani, ki si jih želijo ogledati. Vsaka taka domena je seveda sestavljena iz dveh delov. Pri del predstavlja ime domene, drugi del pa domensko končnico. Registracija domene pa je povsem enostavna ter hitra. Strokovnjaki pa nas pri tem vendarle opozarjajo na nekaj. Preveri domeno, je tudi njihovo opozorilo, saj nam tudi oni želijo, da kasneje ne bi imeli nepotrebnih težav.

Z enim klikom preveri domeno

Domeno pa seveda lahko preverimo samo z enim klikom, ki nas odvrne od nezaželenih težav. To lahko preprosto storimo preko spleta. Tam lahko vidimo, ali je naša želena domena še prosta. Prav tako pa lahko vidimo še marsikaj drugega, kar nam lahko izjemno koristi. Lahko na primer preverimo, kje lahko poceni ali najceneje registriramo svojo domeno, kdo je lastnik določene registrirane domene, pri katerem ponudniku je domena trenutno registrirana, čez koliko dni nam domena poteče, katere domene bi bilo še dobro kupiti ter podobno.

Proste domene lahko skrivajo izjemne priložnosti

Za proste domene velja, da lahko skrivajo izjemne priložnosti. Če jih na primer ne bomo izkoristili mi, jih bo pa naša konkurenca. Strokovnjaki celo menijo, da je za podjetje oziroma resnejše projekte dobro, da registrirajo kar 4 najbolj priljubljene domenske končnice. Te pa so .si, .com, .net ter .eu. To nam omogoča, da se lahko zavarujemo pred tem, da naš konkurent registrira povsem enako domeno ter na njej ponuja storitve ali izdelke, ki so konkurenčni našim. Če smo pametni, lahko prav vse te domene rezerviramo zase. Tako bomo na najbolj enostaven način vse 4 domene usmerili na isto spletno stran. Kupci bodo tako vedno na naši spletni strani, četudi bi se slučajno zmotili pri vnašanju imena domene.

Preveri domeno, je torej izjemno pametna ter koristna storitev. Poleg te pa je o domenah potrebno vedeti še veliko več. Če vam bodo pri tem pomagali tudi strokovnjaki s tega področja, potem se vam nikakor ni potrebno bati, da boste za to storitev porabili preveč denarja. Na dolgi rok se vam bo to izredno obrestovalo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *