Vse za dom

Kvalitetno pohištvo v otroški sobi

Prostor v stanovanju, kjer se lahko najbolj prepustimo igrivosti in domišljiji, je prav gotovo otroška soba. V otroški sobi ne smejo manjkati nekateri najbolj pomembni kosi pohištva, kot so postelja, pisalna miza in garderobna omara. Na teh treh ključnih kosih v prostoru bomo gradili nadaljnjo podobo prostora za otroka. V otroški sobi je idealno, če lahko prebiva en otrok. Če ne gre drugače, pa lahko uredimo sobico tudi za dva otroka. Mogoče lahko pride do nekaj več težav, če sta otroka različne starosti. Če pa sta še različnega spola, bomo imeli z urejanjem otroške sobe nekoliko več težav. A nič ni nemogoče.

Barvitost in igrivost

Otroška soba mora biti že od daleč videti otroško – igrivo, polno barv in udobno. Poleg udobnosti potrebujemo predvsem praktičnost. Torej, v otroški sobi mora imeti otrok možnost početi vse. V otroški sobi spimo, počivamo, se igramo in pišemo domače naloge. Zato moramo pri opremljanju sobe temeljiti predvsem na tem, da lahko otrok počne v sobi vse to.

Razmišljati moramo tudi kakšno leto naprej

Starši malih otrok velikokrat podležejo šarmu malih princesk ali malih razgrajačev, ki si želijo sobico v stilu določenega risanega ali filmskega junaka. Nikar ne podležimo vplivu TV junakov. Otroci prej ali slej prerasejo junake in želijo kaj drugega. Otroška soba pa ni prostor, ki ga opremljamo vsako leto. Zato imejmo predvsem pohištvo, ki bo primerno za otroka skozi večletno obdobje.

Če pa si resnično želi imeti določene motive, lahko vedno kupimo stensko nalepko, posteljnino z določenim motivom ali zavese in druge male okraske. Pohištvo pa naj bo nevtralno, tako da se ga ne bomo prehitro naveličali.

Kvalitetno pohištvo je najbolj pomembno

Za otroke je najbolj pomembno, da je otroška soba kvalitetna. Za dober spanec mora biti kvalitetna predvsem postelja in dobra vzmetnica. Zelo je moteče, če postelja »cvili in škripa«. Pomembna je tudi dobra in dovolj velika pisalna miza, kjer bo otrok z veseljem pisal domačo nalogo. Tudi garderobna omara je pomemben kos pohištva, saj z ustrezno veliko garderobno omaro ne moremo ničesar zgrešiti in otroška oblačila bodo vedno lahko skrbno pospravljena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *