Zdravje in lepota

Glukozamin

Ali poznate aminosladkor, katerega je največ v hrustancu in vezivnem tkivu, ter se nahaja v skoraj vseh telesnih tkivih? Glukozamin (https://www.bioforma.si/glukozamin )  je njegovo ime. Pomanjkanje tega vodi v razna zdravstvena stanja. Predvsem pa se vsebnost tega manjša z leti in je tako potrebno nadomestiti manjko s prehranskim dopolnilom glukozamina.

Veliko je snovi, ki se nahajajo v telesu in velikokrat niti ne vemo, kaj vse bi morali dodatno v telo vnašati, da bi to lahko nemoteno opravljalo svoje funkcije. Šele, ko se pričnejo težave, se spomnimo na razna dopolnila, ki so bogata z različnimi snovmi. Običajno prehranska dopolnila nimajo stranskih slabih učlinkov in so tako tudi zelo primerna za preventivo. Vsekakor pa moramo skrbeti za priporočen odmerek in tega ne preseči, v kolikor želimo doseči želene rezultate.

Predvsem starejši, športniki, tisti z obrabljenimi sklepi, hrustancem, itd., imajo težave s pomanjkanjem glukozamina, kar se zelo čuti kot neprijetna posledica tega. In seveda iščemo načine, da to stanje izboljšamo, odpravimo, popravimo, itd. Tako je najboljši način, da telesu znova zagotovimo dovoljšnjo vsebnost glukozamina in se lahko rešimo v hipu te grozne težave. Lahko pa poskrbimo, da do tega skoraj ne pride in sicer, če ga začnemo uporabljati še predno bi se težave znale pojaviti.

Glukozamin je kot smo rekli aminosladkor in ni nadomestilo za uravnoteženo vsakdanjo prehrano. Je dopolnilo, katrero nadoknadi izgubo oziroma pomanjkanje glukozamina, ki je tako pomemben našemu telesu. Tisti, ki so občutili pomanjkanje, pričajo o tem, kako močne težave to povzroča. Tako, da je skoraj neizogibno, da začnemo misliti o tem še danes. Sploh, če nas prehitevajo in dohitevajo leta, ko je izguba aminosladkorja visoka in smo športnik ali pa zgolj želimo ohraniti naravno ravnovesje v telesu. Uporaba gkukozamina se je tako zelo razširila in ga poznamo skoraj vsi ter smo prepričani v njegovo dobrobit. Le tako malo je potrebno, da telesu omogočimo tisto kar potrebuje za nemoteno delovanje in opravljanje vseh funkcij telesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *