Uncategorized

Miza nastavljiva po višini


Sodobni proizvajalci pohištva nam omogočajo številne izdelke, ki zelo pripomorejo tudi k veliko bolj kakovostnemu delu v naših pisarnah, poleg tega pa ugodno vplivajo tudi na naše zdravje. Vse bolj so priljubljene t. i. ergonomske pisarne. V praksi to pomeni pisarne, ki so opremljene s kosi pohištva, ki so popolnoma prilagojeni našemu telesu. Na ta način jih lahko tudi sami nastavljamo.

Med številnimi kosi ergonomskega pisarniškega pohištva posebno mesto zavzemata ergonomski pisarniški stol in dvižna miza. Slednji bomo v današnjem prispevku namenili nekaj več pozornosti.

Zakaj je dvižna pisalna miza tako priljubljena med uporabniki?

Na žalost je še vedno kar nekaj takih ljudi, ki pri domačem pisarniškem delu vztraja z uporabo kosov pohištva, ki so v resnici namenjeni za druge stvari. Pogosto lahko vidimo, kako določene osebe svoje delo opravljajo kar v kuhinji, in sicer za mizo, ki je v prvi vrsti namenjena prehranjevanju in druženju. Čeprav se morda na tem mestu dobro počutijo, jim to na dolgi rok ne bo prav dosti koristilo. Slej ko prej se jim bodo pojavile težave s hrbtenico in še s čim. Sploh pa, če svoje delo opravljajo vsaj nekaj ur na dan.

V prvi vrsti je pomembno, da svoje delo prestavijo v prostor, ki je namenjen samo takemu delu. Vanj bi morali namestiti pohištvo, ki je izključno namenjeno takemu delu. Pri tem bi morala osrednjo vlogo imeti dvižna miza in stol. Oba morata biti ergonomsko zasnovana.

Uporabniki dvižnih miz za pisarne se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi, ki jih take vrste miz prinašajo. V prvi vrsti je dvižna pisalna miza posebna zato, ker se lahko nastavlja po višini. In če imamo ob njej še primeren stol, bomo v pisarniškem delu neznansko uživali.

Na trgu je veliko ponudne. Lahko pa si dvižno pisalno mizo naročimo tudi pok svojih željah, potrebah in zmožnostih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *